The belly rules the mind. ~ Spanish Proverb

dinsdag 8 mei 2012

22B

Een druilerige avond, de regen blijft naar beneden miezeren en maakt het zand van het opgebroken wegdek zacht en blubberig. Je voetstappen blijven er net iets te lang in hangen. En hoe je je auto ook parkeert, je stapt altijd in een grote, modderige plas bij het uitstappen. De spetters laten vieze vegen achter op je broek en schoenen en je haar gaat een eigen leven leiden terwijl je probeert al je spullen inclusief baby zo droog mogelijk uit de auto te krijgen.
Baby in de buggy, regenhoes eroverheen, paraplu opsteken (waarom eigenlijk, het waait toch te hard) en off you go. Op naar het ziekenhuis. Maar eerst eten! Iedereen weet toch dat je niet op nuchtere maag een ziekenhuis mag betreden in verband met gevaar voor duizelingen en kotsneigingen? Voor je het weet zit je bij zo'n lieve zuster die zes buisjes bloed uit je melkt en je toesnauwt dat je je arm stil moet houden omdat je anders de naald eruit trekt.

Eten, dus. Niet bij de cafetaria, want daar krijg je hetzelfde voer als de patiënten, maar dan iets minder gepureerd en doodgekookt. Wel bij 22B, een hartverwarmend eethuisje, verstopt in een hoekje bij de Spoed. Het concept is nuchter en simpel: je pakt bestek, kiest een lekkere zelfgemaakte maaltijd en een stuk brood uit de koelvitrine, neemt je dienblaadje mee naar de bar, betaalt, en laat het gerecht daar opwarmen terwijl je iets te drinken kiest uit het uitgebreide gamma.

De informele sfeer en knusse uitstraling zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en lekker wilt blijven zitten om onder het genot van een schuimige latte of spicy Kusmi-tea (ik had de variant met chocolade!) nog een krantje te lezen. Voor de kleine Viking is er een mooie Stokkestoel, waarin hij als een kleine prins de hele omgeving kan bekijken en ongestoord de andere gasten kan beloeren.

Enige nadeel is misschien dat de toiletten buiten zijn en je dus de regen alsnog moet trotseren. Maar het op schattige binnenplaatsje kun in de zomer volgens mij heerlijk weg zitten dromen in de zon. Aanrader dus, deze 22B!


2 opmerkingen:

  1. Oh daar is het inderdaad gezellig hè! Misschien een idee om de volgende keer eens af te spreken?

    BeantwoordenVerwijderen