The belly rules the mind. ~ Spanish Proverb

zondag 25 juli 2010

Salami, kokosmakronen, kaas en fudge!

Gisteren was er op de Groenplaats het Fiesta Europa, met allerlei kraampjes waaruit de heerlijkste geuren opstegen, nu ja, eigenlijk vooral de geur van de Poolse en Weense ronddraaiende grill waarop de würstel met uien lagen te bakken, maar dat hoort erbij. Ik worstelde me nieuwsgierig door de menigte, koekeloerend naar de lekkere hapjes die er lagen uitgestald. Vooral de Sicilianen hadden goed uitgepakt met al hun zoete koekjes, broodjes en marsepeinen vruchten in felle kleuren die lagen te schitteren in de zon. Het was een genoegen om de genietende mensen gade te slaan, tevreden met hun aankoop of smullend van een stukje worst, kaas of glaasje wijn.



Zelf werd ik als een magneet naar de Fudge-kraam getrokken en voor ik het goed en wel doorhad, kreeg ik een zakje met hartjes van een schattige Engelsman aangereikt. 'Do you need a bag, sweetheart?' Wie kan daar nou aan weerstaan? Maar ik heb me ingehouden! Vier stukken fudge, zorgvuldig gekozen uit het enorm verleidelijke aanbod. Zo zoet en machtig dat je er maar kleine stukjes van kunt eten, maar o zo lekker.

Van links naar rechts:
Maple & Walnut, Chocolate, Baileys, Fruity Swiss (voorgrond)

4 opmerkingen:

  1. De zoetheid straalt er van af ...gedver... wat lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En weer mooie foto's erbij!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, heb je het Nigella-recept met pistachenoten al eens geprobeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @crashtestmommy: Nee, nog niet! Maar Nigella kennende is het mega-lekker, ik ben een beetje fan van haar. Jij al wel? Uit welk kookboek is het?
    @mama: dank je!

    BeantwoordenVerwijderen